“Kdybychom se dozvěděli pravdu, tak by se společnost zhroutila”

Takto přeložená věta zazněla z úst české dabérky folkloristky Kalifornské státní univerzity v Northridge, paní Sabiny Magliocco, Ph. D., na konci 8. a znovu na začátku 9. dílu 4. řady dokumentární série Vetřelci dávnověku, kterou vysílá kanál Prima ZOOM. Doufám, že česká verze věty přesně odpovídá originálu (nemám možnost si to ověřit, neb cizími jazyky nevládnu).

logo seriálu Vetřelci dávnověkuobrázek z TV záznamu Prima ZOOM

A musím se přiznat, neustále mi vrtá hlavou, proč tuto frázi paní Magliocco na kameru vyřkla. Respektive proč si ona myslí, že by lidstvu tak moc uškodilo, kdyby všechny vlády světa, které mají s utajováním tajemna kolem mimozemského života něco společného, všechna ta fakta zveřenily?

Je zřejmé, že paní Magliocco v tom není první, to utajování začalo už dávno, ještě za 2. sv. války, kdy vojenští hodnostáři se rozhodli všechny zjištěné skutečnosti a zaznamenané důkazy ututlat a opatrně je svěřit jen prezidentům a generálním tajemníkům a to vesměs jen v USA a tehdejším SSSR, i když nějaké to tajnůstkaření probíhalo i v Německu během vlády Hitlera a taky ve Vatikánu (viz dnešní díly č. 9 a 10 dalšího dokumentárního seriálu Odhalení: Mimozemské spisy).

Materiály kolem UFO sleduju už od plyšáku (= sametové revoluce), kdy u nás začalo vycházet množství knih od světových UFO-badatelů (např. od Michaela Hessemanna) a není mi dodnes jasné, proč si tehdejší mocipáni a zelené mozky usmyslely všechny ty fantastické věci nesdělit obyčejným lidem na celém světě. Teď vůbec nemyslím na vojenskou strategii, studenou válku, předhánění se v dobývání kosmu - to tak trochu obhajuje to zatajování, když se z havarovaných mimozemských plavidel získaly nějaké nové technologie. Mám na mysli to, že odmítli lidstvu sdělit ten fakt, že ve vesmíru nejsme my pozemšťané sami. A už tehdy to odůvodnili tím, že lidstvo na tuhle zprávu není připraveno a že by to mohlo vyvolat nějakou celosvětovou paniku či dokonce 3. sv. válku. A to je to, co nedokážu pochopit.

Ano, nedokážu pochopit to, proč by zrovna zveřejnění informací o existenci jiných civilizací mimo naší Zemi a odhalení podrobností o kontaktech a jednání s nimi mělo tak moc zatřást s klidem pozemšťanů? Vždyť co lepšího by nás ještě mělo potkat, než zpráva, že máme někde v hloubi časoprostoru přátele, kteří nás možná před statisíci lety přivezli a vysadili na Zemi nebo kteří nás tady pomocí genetických manipulací nechali vzniknout z tehdy žijících lidoopů? Přátele, kteří nás možná celou dlouhou dobu pozorovali a pozorují a občas se náhodou nechají zahlédnout? Nebo i ne tak docela přátele, kteří už celkem cca 4% populace “unesli” do mimozemského plavidla a podrobovali je zkoumání, testům, vkládali jim do těl implantáty či ženy oplodňovali a později jim vyvinuté plody zase odebírali – a co když tyhle “únosy” nejsou akt nepřátelství, ale naopak pomoc s budoucím vývojem?

Možná, že to zatajování nedokážu pochopit z jednoho jediného důvodu – nejsem postižen náboženstvím. Jsem svobodomyslný a též duchem svobodný ateista, jinými slovy neznaboh, nevěřící, zkrátka všemožnýma ideologiema úplně nesvázaný volný člověk.

A tak mi nezbývá, než položit řečnickou otázku všem těm, co jsou nějak svazováni, limitováni a usměrňováni nějakou tou náboženskou ideologií (ať je jakákoli):

“Jak moc je pro vás, věřící, stresující tato situace: kdybyste se jeden den probudili a zjistili, že ze všech médií by se na vás hrnuly informace o tom, že ve vesmíru nejsme sami, že nás mimozemšťani už kdysi dávno i v nedávné historii navštěvovali a dodnes navštěvují a že se v brzké době chystá první velký summit zástupců mimozemšťanů se zástupci vlád všech států na Zemi? Je to pro vás tak závažná věc, že byste hned po obdržení těchto informací začali šílet, rozbíjet věci a majetky, rabovat, vraždit ostatní či sebevraždit se?”

Ptám se takto proto, že je možná už načase přehodnotit původní záměr v úvodu článku zmíněného zatajování, a že je načase sdělit paní Magliocco a mnohým dalším, že se mýlí. Že už lidstvo během posledních 60 let poněkud dospělo a zveřejnění všech informací o emzácích by nemělo katastrofální dohru.

Pište odpovědi v diskusi!

Autor: Pavel Jansa | pátek 19.9.2014 22:00 | karma článku: 22,54 | přečteno: 2602x
  • Další články autora

Pavel Jansa

Hybrid v Teplicích

8.10.2014 v 16:30 | Karma: 12,36

Pavel Jansa

Lepší zůstanou!

26.11.2013 v 17:00 | Karma: 9,39

Pavel Jansa

K zamyšlení

1.3.2013 v 16:00 | Karma: 9,57

Pavel Jansa

Máte chuť na teplý...?

16.12.2012 v 20:20 | Karma: 11,47

Pavel Jansa

UFO nad Proboštovem

27.6.2012 v 19:00 | Karma: 12,73

Pavel Jansa

Všechno nejlepší, Django!

2.5.2012 v 13:00 | Karma: 10,75

Pavel Jansa

Microsoft zase něco "vymikrosoftil"

26.4.2012 v 10:30 | Karma: 8,32

Pavel Jansa

Teče voda, teče... (fotoblog)

23.4.2012 v 17:00 | Karma: 14,85

Pavel Jansa

Kontrasty (fotomatiné)

13.4.2012 v 8:30 | Karma: 14,53
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1816x
Jsem sice "ajťák", však nikoli programátor, ale jen hardwarový technik a správce operačních systémů a sítí, navíc bez talentu na cizí jazyky. Momentálně pracuju manuálně na DPČ. Ač ovládám spisovnou češtinu, nejraději píšu hovorově, neboli "jak mi zobák narost". Muzikant a zpěvák, čtenář, divák filmů a seriálů, příležitostný komparsista, celoživotní ateista s přesvědčením o existenci mimozemšťanů a jejich návštěvách na Zemi v historii i současnosti. ----------------------------------------------------------------------

Large Visitor Globe