Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

“Kdybychom se dozvěděli pravdu, tak by se společnost zhroutila”

Takto přeložená věta zazněla z úst české dabérky folkloristky Kalifornské státní univerzity v Northridge, paní Sabiny Magliocco, Ph. D., na konci 8. a znovu na začátku 9. dílu 4. řady dokumentární série Vetřelci dávnověku, kterou vysílá kanál Prima ZOOM. Doufám, že česká verze věty přesně odpovídá originálu (nemám možnost si to ověřit, neb cizími jazyky nevládnu).

logo seriálu Vetřelci dávnověkuobrázek z TV záznamu Prima ZOOM

A musím se přiznat, neustále mi vrtá hlavou, proč tuto frázi paní Magliocco na kameru vyřkla. Respektive proč si ona myslí, že by lidstvu tak moc uškodilo, kdyby všechny vlády světa, které mají s utajováním tajemna kolem mimozemského života něco společného, všechna ta fakta zveřenily?

Je zřejmé, že paní Magliocco v tom není první, to utajování začalo už dávno, ještě za 2. sv. války, kdy vojenští hodnostáři se rozhodli všechny zjištěné skutečnosti a zaznamenané důkazy ututlat a opatrně je svěřit jen prezidentům a generálním tajemníkům a to vesměs jen v USA a tehdejším SSSR, i když nějaké to tajnůstkaření probíhalo i v Německu během vlády Hitlera a taky ve Vatikánu (viz dnešní díly č. 9 a 10 dalšího dokumentárního seriálu Odhalení: Mimozemské spisy).

Materiály kolem UFO sleduju už od plyšáku (= sametové revoluce), kdy u nás začalo vycházet množství knih od světových UFO-badatelů (např. od Michaela Hessemanna) a není mi dodnes jasné, proč si tehdejší mocipáni a zelené mozky usmyslely všechny ty fantastické věci nesdělit obyčejným lidem na celém světě. Teď vůbec nemyslím na vojenskou strategii, studenou válku, předhánění se v dobývání kosmu - to tak trochu obhajuje to zatajování, když se z havarovaných mimozemských plavidel získaly nějaké nové technologie. Mám na mysli to, že odmítli lidstvu sdělit ten fakt, že ve vesmíru nejsme my pozemšťané sami. A už tehdy to odůvodnili tím, že lidstvo na tuhle zprávu není připraveno a že by to mohlo vyvolat nějakou celosvětovou paniku či dokonce 3. sv. válku. A to je to, co nedokážu pochopit.

Ano, nedokážu pochopit to, proč by zrovna zveřejnění informací o existenci jiných civilizací mimo naší Zemi a odhalení podrobností o kontaktech a jednání s nimi mělo tak moc zatřást s klidem pozemšťanů? Vždyť co lepšího by nás ještě mělo potkat, než zpráva, že máme někde v hloubi časoprostoru přátele, kteří nás možná před statisíci lety přivezli a vysadili na Zemi nebo kteří nás tady pomocí genetických manipulací nechali vzniknout z tehdy žijících lidoopů? Přátele, kteří nás možná celou dlouhou dobu pozorovali a pozorují a občas se náhodou nechají zahlédnout? Nebo i ne tak docela přátele, kteří už celkem cca 4% populace “unesli” do mimozemského plavidla a podrobovali je zkoumání, testům, vkládali jim do těl implantáty či ženy oplodňovali a později jim vyvinuté plody zase odebírali – a co když tyhle “únosy” nejsou akt nepřátelství, ale naopak pomoc s budoucím vývojem?

Možná, že to zatajování nedokážu pochopit z jednoho jediného důvodu – nejsem postižen náboženstvím. Jsem svobodomyslný a též duchem svobodný ateista, jinými slovy neznaboh, nevěřící, zkrátka všemožnýma ideologiema úplně nesvázaný volný člověk.

A tak mi nezbývá, než položit řečnickou otázku všem těm, co jsou nějak svazováni, limitováni a usměrňováni nějakou tou náboženskou ideologií (ať je jakákoli):

“Jak moc je pro vás, věřící, stresující tato situace: kdybyste se jeden den probudili a zjistili, že ze všech médií by se na vás hrnuly informace o tom, že ve vesmíru nejsme sami, že nás mimozemšťani už kdysi dávno i v nedávné historii navštěvovali a dodnes navštěvují a že se v brzké době chystá první velký summit zástupců mimozemšťanů se zástupci vlád všech států na Zemi? Je to pro vás tak závažná věc, že byste hned po obdržení těchto informací začali šílet, rozbíjet věci a majetky, rabovat, vraždit ostatní či sebevraždit se?”

Ptám se takto proto, že je možná už načase přehodnotit původní záměr v úvodu článku zmíněného zatajování, a že je načase sdělit paní Magliocco a mnohým dalším, že se mýlí. Že už lidstvo během posledních 60 let poněkud dospělo a zveřejnění všech informací o emzácích by nemělo katastrofální dohru.

Pište odpovědi v diskusi!

Autor: Pavel Jansa | pátek 19.9.2014 22:00 | karma článku: 22,54 | přečteno: 2602x
  • Další články autora

Pavel Jansa

Házejí nám klacky pod nohy, čím dál víc. Líbí se vám to?

Pročítání webu iDnesu je čím dál víc uživatelsky nepřítulné. Trend začal před několika lety a neustále se to zhoršuje, nějaký čtenářský komfort je tentam. Mně se to moc nelíbí, jak se s tím srovnáváte vy?

28.3.2016 v 13:30 | Karma: 24,22 | Přečteno: 1296x | Diskuse| Média

Pavel Jansa

Hybrid v Teplicích

Dnes 8.10.2014 se v Teplicích ve spolupráci s firmou ARRIVA Teplice s.r.o. a za účasti primátora Jaroslava Kubery konala předváděcí jízda hybridního trolejbusu. Akce nebyla nijak veřejně předem ohlášena a tak se jí kromě zástupců města, sdělovacích médií, představitelů společností Arriva a Škoda účastnila jen hrstka zasvěcených z řad nás šotoušů, tedy fanoušků veřejné přepravy a jejích vozidel silniční i kolejové, dieselové i elektrické trakce.

8.10.2014 v 16:30 | Karma: 12,36 | Přečteno: 1009x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Pavel Jansa

Jak znepříjemnit muslimákům pobyt v lázních?

Do diskuse pod jeden z protiislámských blogů Františka Kubáska "Co se mi na islámu příčí..." jsem minulý týden narychlo napsal pár vtipných bodíků, kterak se invazi muslimáků u nás v Teplicích pěkně po Švejkovsku bránit. Opakuji - VTIPNÝCH. A aby nezapadly v propadlišti diskusí, rozhodl jsem se je doupravit a zveřejnit. Vše je samozřejmě pořádná nadsázka, ale pokud se tím bude někdo inspirovat, nechť tak klidně učiní, ale na jeho vlastní riziko...

1.9.2014 v 10:10 | Karma: 23,28 | Přečteno: 1925x | Diskuse| Společnost

Pavel Jansa

Lepší zůstanou!

Tento týden skončí tato čtvrtá, štábem nepříliš zvládnutá, televizní soutěž. A v souvislosti s ní mě dnes napadla zajímavá myšlenka: co kdybychom princip této realityšou využili i někde jinde? Třeba v politice!

26.11.2013 v 17:00 | Karma: 9,39 | Přečteno: 1081x | Diskuse| Politika

Pavel Jansa

Ani Macura, ani Rychtář, ani Martucci Ivetu doopravdy nemilujou

Protože kdyby ji doopravdy milovali, nedělali by to, co dělají, ale dovedli by jí do jedné z těchto dvou možných konečných variant. Protože s alkoholikem se nedá vyjednávat či ho nějak postupně chlastem udržovat, s alkoholikem jsou možné jen dva konce.

29.7.2013 v 12:20 | Karma: 15,55 | Přečteno: 1276x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1816x
Jsem sice "ajťák", však nikoli programátor, ale jen hardwarový technik a správce operačních systémů a sítí, navíc bez talentu na cizí jazyky. Momentálně pracuju manuálně na DPČ. Ač ovládám spisovnou češtinu, nejraději píšu hovorově, neboli "jak mi zobák narost". Muzikant a zpěvák, čtenář, divák filmů a seriálů, příležitostný komparsista, celoživotní ateista s přesvědčením o existenci mimozemšťanů a jejich návštěvách na Zemi v historii i současnosti. ----------------------------------------------------------------------

Large Visitor Globe